carlo-navarro-WCbCRXk7nmU-unsplash (1)

3 savjeta koja pomažu bebi da bolje spava

Priuštite sebi i svojoj bebi dobar san kako bi imali energije za nove izazove koji vas očekuju iz dana u dan. Koliko god je teško ne spavati cijelu noć u komadu, stručnjaci savjetuju kako se ne biste trebali mijenjati bebine navike spavanja. Pokušajte razumjeti bebine obrasce spavanja te osigurajte preduvjete koji bi pripomogli mirnijem snu sebe i svoje bebe.

  1. Pokušajte umiriti dijete prije odlaska na spavanje 

Izbjegavajte žustre igre te se, umjesto toga, odlučiti za mirnije aktivnosti poput čitanja slikovnica ili maženja. Mnogi pokušavaju umoriti djecu u nadi da će brže zaspati i spavati dulje, ali taj način ima suprotan efekt.

  1. Uspostavite rutinu spavanja

Tijelo pamti, uspostavite raspored spavanja i tijelo će ga slijediti. Pokušajte odrediti vrijeme u koje će dijete svaku večer ići spavati, a sat vremena prije toga izbjegavajte žustre igre, ekrane i druge sadržaje koje djeluju na mozak tako da ga aktiviraju. Nakon relativno kratkog vremena primijetit ćete da se dijete naviklo na ovakav ritam i da spava čvršće i dulje.

  1. Stvorite dobro okruženje za spavanje

Dijete treba razlikovati noć od dana. Ako se još uvijek budite zbog noćnog hranjenja, pokušajte hraniti bebu bez svjetla ili uz vrlo slabo osvjetljenje. Jedan od najčešćih mitova povezanih sa spavanjem djece je da mora biti apsolutna tišina dok beba spava. Dapače, radite sve što inače radite kako bi se beba navikla. Povremeno je čak dobro promijeniti okruženje u kojem beba spava jer ćete si uvelike olakšati buduća putovanja ili posebne prilike u kojima dijete neće moći spavati u svom krevetiću i strogoj tišini.

PODJELI POST